ADDRESS

9024 Győr
Pátzay Pál utca 7.

Dr. Ujfalussy Mariann – Radiológus

Ultrahang diagnosztikai vizsgálatok típusai, rectalis, emlő és vaginalis UH vizsgálatok kivételével:

 • Ér ultrahang – carotis (nyaki Doppler, Duplex UH). alsó, illetve felső végtagi ér UH, hasi erek UH vizsgálata.
  Díjtétel: 18.000.-Ft / vizsgálat
 • Hasi, kismedencei áttekintő ultrahang vizsgálat, – pl. epekő, vesekő, prostata, tumor kutatás, egyéb hasi és kismedencei szervek stb.
  Díjtétel: 18.000.-Ft / vizsgálat
 • Nyaki ultrahang vizsgálat – pajzsmirigy, lágyrész UH, stb.
  Díjtétel: 18.000.-Ft / vizsgálat
 • Gyermek csípő (fél éves kor alatti gyermekeknek) gyermek vese, ill. egyéb hasi és kismedencei szervek vizsgálata.
  Díjtétel régiónként: 18.000.-Ft

Fontos tudnivalók:

 • A vizsgálatok időtartama kb. 15.perc / régió. A vizsgálattal párhuzamosan lelet is készül, melyet a páciens a vizsgálat végeztével kézhez kap.
 • A díjtételek kiegyenlítése számla ellenében, készpénzben, az UH vizsgálóban történik.
 • A hasi és kismedencei UH vizsgálatok éhgyomorra és lehetőség szerint telt hólyaggal történnek. A vizsgálat előtt 4 órás éhezés szükséges. Kávé, tea, üdítő fogyasztása a hasi UH vizsgálat előtt nem ajánlott.
 • Meglévő leleteit, kórházi zárójelentéseit, társadalombiztosítási kártyáját feltétlenül hozza magával.

Hagyományos hasi ultrahang,- nyaki lágyrész vizsgálatokon kívül, – főként a nyaki ér, – láb és – felkari vénás, valamint az ízületi vizsgálatokkal. Különösen a sportsérülések esetében nélkülözhetetlen az ízületek, izmok és a lágyrész ultrahang vizsgálata.

Napjainkban elengedhetetlen az ultrahangvizsgálat mely nemcsak elsődleges szempont a betegek számára, hanem különböző korosztályok számára szűrővizsgálatként kiemelten ajánlott!

Ultrahang vizsgálatok Győrben az A&S Tractus-Med Kft.-nél!

Rendelési idő:

 • Győrben minden hétköznap, bejelentkezés alapján.

Az ultrahang vizsgálat egy kíméletes diagnosztikai eljárás. Nem csak belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, nőgyógyászati, hanem térd és ízületi problémák esetén, illetve szűrővizsgálatként is ajánlott. Azért szükséges éhgyomorral érkezni az ultrahang vizsgálatra, mert az epehólyag étkezés után összehúzódik, és észrevétlenül megbújhat apró kő vagy polip. Így tehát az ultrahang vizsgálat előtti négy órával már nem ajánlott enni. A húgyhólyag teltsége is ugyanolyan fontos a kismedencei szervek megítélésében, ezért hasi ultrahang vizsgálat előtt víz fogyasztása javasolt, viszont a kávét és üdítőt célszerű mellőzni.
A vizsgálatot ajánlott évente szűrő jelleggel elvégezni, de hasi fájdalmak, panaszok kivizsgálásakor is az első vizsgálatok egyike lehet.