ADDRESS

9024 Győr
Pátzay Pál utca 7.

GUNA mozgásszervi fájdalomcsillapítás

 

md

 

Kínzó mozgásszervi fájdalom?
Megoldást jelent az egyénre szabott terápia

 

Mi az MD orvosi kollagén terápia?

Az MD orvosi kollagén terápia egy rendkívül innovatív, kollagén hatóanyag-tartalmú termékcsalád, mely a legkülönbözőbb mozgásszervi fájdalmak enyhítésében alkalmazható.

A termékek 3 fő csoportba sorolhatók:

  • testtáj specifikus termékek
  • a fájdalom jellege szerint kifejlesztett termékek
  • kiegészítő készítmények, a szöveti keringést, regenerációt segítő termékek.

Ezek alkalmazásával, illetve kombinációjával az adott problémára összpontosítva orvosa egyénre szabott terápiát ajánlhat az Ön teljes gyógyulása érdekében.

Közismert tény, hogy a kollagén terápia hatására csökkennek a mozgásszervi tünetek.

A mozgásszervi fájdalmak többsége főleg az ízület körüli kötőszöveti és izom elemek károsodásából származnak. A sérülés és a sérülés miatti gyulladás olyan negatív folyamatokat indít be, amely megszakításával a probléma nemcsak tünetileg, hanem alapjaiban kezelhető.

Az MD orvosi kollagén terápiában használt készítmények kollagén tartalmuknál fogva erősíthetik a mozgásszervi rendszert, az ízületek körüli képleteket és azokat az ízületeket tartó inakat, szalagokat, amelyek egy sérülés során megnyúlhatnak, részlegesen sérülhetnek.

Az MD orvosi kollagén terápia – sikeres alkalmazása esetén – javítja az életminőséget.

További információért keresse fel és kérdezze meg kezelőorvosát!

md2

 

 Az MD orvosi kollagén terápia jellemzői:

jól tolerálható terápia

széles körűen alkalmazható: ellenjavallat eddig nem ismert, de fokozott elővigyázatosság szükséges: TAG (thrombocyta aggregáció gátló) kezelés, véralvadásgátló kezelés, aktív bőrfolyamatok (pl.: orbánc etc.), terhesség, szoptatás és malignus (rosszindulatú) folyamatok esetén

biztonságos: a szúrások helyén enyhe bőrpír, zsibbadás jelentkezhet, szúrási szövődményként hematóma (vérömleny) léphet fel. A kezelést követő napon átmeneti állapot rosszabbodás, fejfájás léphet fel, ami a kezelések utáni bő folyadékbevitellel megelőzhető

kedvező mellékhatás profil (minimális, átmeneti bőrpír, esetleg viszketés)

az MD orvosi kollagén terápia az ízületek körüli képletek erősítése révén segítheti a stabilitást, a kóros izomfeszülés, fájdalom enyhítéséből adódóan pedig a mozgékonyságot

akut és krónikus mozgásszervi fájdalom enyhítése céljából is alkalmazható, segítheti az egyéb gyógymódok eredményességét

nem „csupán” a tüneteket szüntetheti meg, hanem magát a fájdalom okát
élsportolóknál is alkalmazható, a Magyar Antidopping Csoport hazai akkreditált laboratóriumában bevizsgált készítmények, melyek nincsenek a WADA dopping tiltólistáján.

md3

 

A kollagénről

a; Mi a kollagén?
A kollagén alkotja a szervezet fehérje állományának 25-30%-t, a kötőszövet alkotóeleme. A kollagén nagy mennyiségben található az emberi bőrben, szalagokban, ínakban, de szinte minden szövetünkben megtalálható. A mozgásszervrendszer egyik legfontosabb összetevője a kollagén rendszer. A kollagén és kollagén-indukciós terápiák a mozgásszervrendszer elemeinek funkcionális támogatása, illetve erősítése révén hozzájárulnak a panaszok csökkentéséhez.

b; Információk a kollagén rostokról
A kollagén tulajdonképpen rostos protein, amely meghatározó szerepet játszik a különböző kötőszöveti rostok struktúrájának és funkciójának a kialakításában.

A kollagén rostok mechanikai behatásokkal szemben rendkívül ellenállók. Gyakran alkotnak vékonyabb, vastagabb kötegeket. Főzés hatására az inakból, szalagokból kioldódnak és kocsonyás enyvet képeznek. Erről a sajátságról kapták a nevüket is, „kolla gen” vagyis enyvadó rostok.

A kollagén alapegysége a tropokollagén. 3 tropokollagén alkot egy érett kollagén szálat, tripla hélix szerkezetben. Ez a három szálból álló hengeres fonat magyarázza a kollagén hajlékonyságát, rugalmasságát ugyanakkor erős ellenálló képességét. Ahhoz, hogy elszakítsunk egy 1mm vastag kollagén szálat 11kg súlynyi terhelésre van szükségünk. Bár a szálak közti kötések gyenge, nem kovalens kötések, ezek sokasága, illetve nagy száma rendkívül erőssé teszi a rostokat (hasonlóan a hajókötél rostjaihoz).

Kollagén tulajdonságai:

  • nagyfokú stabilitás,
  • nagyfokú ellenálló képesség,
  • nagyfokú nyújthatóság,
  • nagyfokú csavarhatóság,
  • összenyomhatatlanság

c; Az ízület bemutatása
A gerincesek és a végtagjainak sokrétű mozgásait az ízületek teszik lehetővé. Az ízületben a találkozó csontvégek egymáshoz képest normális esetben szinte súrlódásmentes elmozdulásra képesek. Az ízületi végeket sima felszínű ízületi porc borítja, amelyek sima elmozdulását egy sajátos „kenőanyag”, az ízületi folyadék segíti elő. A két ízesülő felszín között van az ízületi rés. Az ízületeket egy zárt ízületi tok veszi körül, amelynek belső rétege az ízületi folyadékot termeli, külső rétege rostos kötőszövet, amelynek védelmi és mechanikai szerepe van.

d; Az ízületi porc
Az ízületben a csontvégek normális körülmények között súrlódásmentesen mozognak. Az ízületi végeket ízületi porc borítja. Az ízületi porcok elmozdulását az ízületi folyadék segíti. Előfordulhat, hogy ez a porcréteg részben vagy egészben elvékonyodik, elkopik. Ekkor ízületi porckopásról beszélünk, mely a test bármelyik ízületét érintheti. A porckopás súlyosbodásával az érintett ízület egyre jobban és rendszeresebben fájhat. Ezek a folyamatok jelentősen ronthatják az életminőséget.

e; A mozgásszervi rendszer és a fájdalom:
A felnőtt ember csontváza 206 csontból áll. Bár születéskor több csontunk van, azonban közülük néhány a gyermekkor folyamán összenő. Ez a szilárd mozgatható váz, a csontváz az emberi test támasza.

Akkor lehet mozgásunk fájdalom- és problémamentes, ha az izmok, inak, csontok egészségesek és jól, harmonikusan működnek.

Testünkben több mint 600 izom található. Az izmok izomkötegekké fonódnak, így nagyobb teljesítményre képesek. Az izmok rostokból állnak. Az izomsejtek különféle ingerlésekkel (pl.: kémiai, elektromos, mechanikai etc.) ingerületi állapotba hozhatók, amelyre izom összehúzódással válaszolnak. Ennek az összehangolt összehúzódásnak az eredménye a mozgás.

Mozgás közben különféle eredetű fájdalmak jelentkezhetnek, melyek megkeseríthetik a mindennapi életvitelt, ronthatják az életminőséget.

Ilyen fájdalom származhat a porcok, a szalagok, az inak nem megfelelő működéséből, valamint beszélhetünk idegi eredetű fájdalomról is.

Az MD orvosi kollagén terápia során kezelőorvosa a fájdalom jellegétől és helyétől függően személyre szabott terápiát alkalmazhat a mozgásszervi fájdalom enyhítése, csillapítása érdekében. A terápia nem csupán a tüneteit enyhíti, hanem magát a fájdalom okát ragadhatja meg.

MD termékek
A termékek regisztrált orvostechnikai eszközök. Az MD orvosi kollagén terápia termékeit Olaszországban, Milánóban a szigorú, európai gyártási előírásoknak megfelelően egy nemzetközi gyógyszercég állítja elő. A cég atermékeit a világ több mint 20 országában értékesíti.

md4

 

A termékeket alapvetően 3 csoportra oszthatjuk:

testtájék specifikus szerek, amelyek kombinálhatóak a probléma jellegétől függő idegi, illetve
izom eredetű fájdalomra kifejlesztett készítményekkel és a szöveti keringést helyreállító,
szöveti regenerációt támogató termékekkel.
A készítmények kombinációjával az adott fájdalomra, panaszra szabható a terápia.

 

További információ: www.guna.hu

 

Bejelentkezés